Lastenboek

Al onze nieuwbouwprojecten worden afgewerkt volgens ons standaard lastenboek en volgens de geldende EPB-vereisten op het moment van bouwaanvraag.

Eventuele (beperkte) wijzigingen zijn steeds mogelijk na overleg en mits eventuele prijsaanpassingen en schriftelijke bevestiging. Voor het vlotte verloop van de werken te garanderen, vragen wij om zo veel als mogelijk tijdens de eerste werfbespreking uw wijzigingen en keuzes door te geven. Deze bespreking wordt ingepland kort voor start bouwwerken.

Woningen

Hieronder vindt u het uitgebreid lastenboek met daarin de afwerkingsgraad van onze nieuwbouwwoningen. Bepaalde meerwerken zijn steeds mogelijk na voorafgaande bespreking en mits technisch haalbaar. Wind – en waterdichte afwerking van de woning is eveneens mogelijk. 

Onze woningen voldoen steeds aan de opgelegde EPB - normen die gelden op het moment van aanvraag van de bouwvergunning. Bij iedere aankoopcompromis wordt steeds het juiste lastenboek overlopen en mee ondertekend.

Woningen met bouwaanvraag 2020 worden gebouwd volgens de norm E-35. Bij de aankoop van een woning met afwerkingsgraad E-35 wordt u het juiste lastenboek bezorgd tijdens de aankoopbespreking.

Woningen met bouwaanvraag vanaf 1 januari 2021 worden gebouwd volgens de norm E-30. Download dit algemeen lastenboek hier. Vanaf bouwaanvraag 2023 bouwen wij daarenboven een E-30 woning met verwarming op lage temperatuur waarbij vloerverwarming voorzien is zowel op het gelijkvloers als de verdieping. In dergelijk geval geldt een ander lastenboek en wordt dit voorgelegd tijdens het verkoopgesprek.

Tot slot bij bepaalde projecten wordt een werfeigen lastenboek gemaakt en overgemaakt aan de kandidaat-koper tijdens de voorafgaande bespreking(en). Dit kan bijvoorbeeld een lastenboek UPGRADE zijn (met hogere budgetten in basis), een lastenboek PLUS (met inbegrip van oa buitenaanleg en laminaat) of een lastenboek ECO (met warmtepomp, vloerverwarming en ventilatie D). Bij een aankoop wordt de koper in ieder geval duidelijk geïnformeerd over het soort lastenboek, de afwerkingsgraad en de voorziene budgetten.

 

Appartementen

Voor nieuwbouw residenties wordt per project een specifiek lastenboek opgemaakt. Heeft u interesse in één van onze appartementen, vraag dan zeker naar het lastenboek van het gebouw waarvoor u interesse vertoont. Wind – en waterdichte afwerking is ook in geval van een appartement zeker mogelijk.

Grond te koop ? Laat het ons weten!